keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Bilbao

Keväällä ennen kesäloman alkua sain kuulla että pääsen syksyllä Espanjaan työharjoitteluun. Ajankohdaksi varmistui syys-loka-marraskuu, kaksi kuukautta. 


Saavuin Espanjaan ja Bilbaoon 19.9. eli noin 2 viikkoa sitten. Nämä kaksi viikkoa on mennyt todella nopeasti tutkiessa ja tutustuessa kaupunkiin. Bilbao on todella kompaktin kokoinen kaupunki johon on helppo tutustua kävellen. Kaupunkiin mahtuu kuitenkin paljon. On moderneja ja kalliita asuin alueita Guggenheimin ympäristössä ja vanhassa kaupungissa kauniita vanhoja taloja ja kodikkaita pubeja. Keskustassa on paljon vaatekauppoja joissa jokaisessa näyttää olevan jotain kiinnostavia vaatteita esillä ja lisää pubeja joissa espanjalaiset käyvät usein juomassa pieniä oluita, viinejä ja drinkkejä sekä syömässä pintxoksia jotka ovat kuin tapakset mutta nyt ollaan baskimaassa joten pintxot.

Työharjoittelu alkoi keskiviikkona. Aloitin yrityksessä nimeltä I feel nut, jossa myös kaverini Joanna aloitti työt. Minä tulisin olemaan siellä vain ensimmäisen viikon.
Työtila I feel nutissa

I feel nutissa enemmäkseen ompelin ja purkasin. Ensimmäinen tehtävä oli kaventaa housut takasaumasta, eli purkasin ompeleet ja sitten ompelin uudestaan. Sitten ompelin jakkua ja yhteen takkiin lisäsin sivusaumaan taskut.

tasku
pienennetyt housut





Sitten viikko loppui ja seuraavana viikkona aloitin uudessa paikassa

Ihania yksityiskohtia
I feel nutin työtilassa.




Toinen viikko Bilbaossa alkoikin Casualirreal nimisessä yrityksessä jossa tulisin olemaan loppuajan työharjoituksesta.

Yritystä pitää kaksi ihanaa naista, Maria ja Inma, jotka osaavat hyvin englantia. He ottivat minut heti mukaan töihinsä ja kertoivat vinkkejä mitä tehdä bilbaossa ja minne vois mennä viikonloppuisin ja jajaja... Auttoivat tuntemaan Bilbaota enemmän ja löytämään paikat helpommin. Aloin tuntemaan oloni kotoisammaksi täällä kuin edellisellä viikolla ja ei tunnu enään että olisin vain lyhyellä lomamatkalla vaan ihan oikeasti olen täällä vielä reilusti yli kuukauden tekemässä töitä ja asumassa täällä.

Työt aloitettiin suunnittelemalla talvimallistoa 2017-18. Minulle esiteltiin inspiraatiokuvia ja -värejä, sitten vaan kynä käteen ja olemaan luova. Se oli aika vaikeaa, keksi inspiraatioista vaatteita joista he ehkä tykkäisivät. Lopulta annoin vaan mennä ja yritin keksiä kaiken näköistä inspiraatiokuvista ja en niin paljon miettinyt mistä juuri he tykkäisivät vaan enemmän mistä voisin kuvitella ystävieni tykkäävän ja ehkä ostavan. Sain noin 20 raakaa piirrosta aikaiseksi joista he pitivät kolmesta ja niissä oli ideoita joita he eivät olleet käyttäneet ja tulleet ajatelleeksi. Ehkä niistä joku pääsee mallistoon, saa nähdä.

Loppu viikosta tein korjauksia paitoihin joissa oli tikkaus pääntiessä mutta aivan liian huonosti ommeltuna. Purkasin ne ja ompelin uudestaan. Se oli hankalaa, todella vaikea upottava kangas joka oli myös paksu. Mutta kyllä se onnistui ihan hyvin ja Maria oli tyytyväinen.
alkuperäinen
Korjattu











Vähän negatiivistakin kaiken ihanan ja positiivisen vastapainoksi. Ensinnäkin nettiä ei olla saatu toimimaan kämpillä ja se onkin joku isompi ongelma ja saa nähä koska alkaa toimimaan, onneksi saan käyttää nettiä töissä ja espanjalaisessa puhelinliittymässä on myös netti.
Toiseksi hyttyset! Täällä on hyttysiä jotka syö mua joka yö ja oon ihan punasilla paiseilla, jopa kasvoista. En enään uskalla pitää ikkunaa auki ettei niitä tule lisää. Ja täällä on aika kuumat päivät ollut ja yölläkin on huoneessa aika lämmin mut mielummin kuuma kuin hyttysiä.
Eipä muuta ikävää täällä onneksi ole eli kai aika helpolla pääsen :)

Ollaan kuulemm oltu onnekkaita kun on ollut vain kaksi sadepäivää kahden viikon aikana mutta mehän yritetään nauttia kun on vielä lämmintä ja aurinkoista.

Terveisin aurinkoisesta Bilbaosta!!

1 kommentti:

  1. Kuulostaapa hauskalta ja jännältä. Mukavalta paikalta vaikuttaa. Ainoastaa ne hyttyset vaikuttivat ikäviltä :(

    VastaaPoista