lauantai 3. joulukuuta 2016

Casualirreal


Matka on jo ohi mutta netin toimittomuus Espanjan kämpässä esti blogin kirjottamista. Mutta nyt olen jo kotona ja pystyn kertomaan kaiken mitä matkan aikana tapahtui. Aloitan töistä.


CASUALIRREAL


työtila
"Motto"

Seitsemän viikkoa olin siis Casualirreal nimisessä yrityksessä joka suunnittelee ja kaavoittaa omaa vaatemerkkiään. Siellä pääsin kokemaan pienen vaate-yrityksen arkea ja millaisia töitä he tekevät sekä minkälaista taistelua se vaatii. Yrityksen pitäminen ei selvästikkään ole helppoa. Pienen yrityksen pitää löytää hyvät yhteistyökumppanit, koska he eivät voi tehdä kaikkea yksin.


Kangasnäytteet
Mutta mitä minä tein ja opin. No viime kirjotuksessa kerroinkin jo ekan viikon työt kuten paitojen päänteiden ompelua uudestaan ja suunnittelua. Suunnittelu jatkui vielä seuraavalla viikolla ja se laajeni kankaiden valintaan, pääsin myös siihen mukaan. Kaikki näytekankaat levitettiin pöydälle ja sitten alkoi karsintatyö. Siinä meni pari päivää jotta saatiin rajattua mahdolliset kankaat jotka ovat kohtuu hintasia ja kankaan tarjoajan minimi metrimäärä oli mahdollinen. Sitten Inma, toinen yrityksen omistajista, jatkoi talvimalliston suunnittelun viimeistelyä.

Seuraavaksi minä aloitin tekemään kevät malliston kaavoja. Mallikappaleiden kaavat oli tehty jo viime keväänä. Casualirrealin mallikappaleet ovat naisilla koko S ja miehillä koko M. Aloitin tekemään naisten vaatteista koot M ja L. Siinä kertyi paljon kokemusta paitojen ja mekkojen kaavoihin sekä kauluksien kaavottamiseen. Näistä kaavoista tein leikkuukaavat joissa piti huomioida että ne laakaleikataan joten mikään osa ei tule taitteelta ja kaikki kankaat tulee olemaan samoiten päin. Tämä tarkottaa että pitää olla taitteelta tulevat osat pitää olla kokonaisia ja jokainen oikean ja vasemman puolen osat tarvitsevat omat kaavat.

Jokaisesta tehtiin minikaava joka laitetaan kansion kanteen
kaavoja














Kauluksia
Sitten jatkoin miesten kaavoja, tämä oli minulle uutta. Se oli helpompaa kuin naisten kaavojen tekeminen kun pääsi jyvälle miten se tehdään. 



Vielä viimeisillä viikoilla järjestettiin studiolla   showroom. Se oli hieno kokemus.

Showroom



Nautin ajastani Casualirrealissa todella paljon, olisin mieluusti ollut siellä pidempää. Kiitos siitä kuuluu Marialle ja Inmalle jotka ovat todella ihania ja innostavia ihmisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti